Yamaha MT10 - Nejočekávanější novinka roku 2016

MT10 je zdaleka nejvýkonnější MT jaký byl kdy vytvořen.

YAMAHA MT-10 - Paprsek temnoty

SÍLA, TOČIVÝ MOMENT, HBITOST - Yamaha MT10 je to, na co jste čekali. Je to zdaleka nejvýkonnější MT jaký byl kdy vytvořen. Nastal čas, abyste vstoupit do další úrovně temnoty. Máte naježděno a tak naprosto přesně víte, co chcete, co potřebujete. Opravdová síla spolu s carvingovou precizností.
 
 
 
  

Nejočekávanější novinkou od Yamahy pro rok 2016 je dlouho dopředu avizovaná „nahatá“ verze superbiku Yamaha YZF-R1 a to model MT-10. Pod futuristickým kabátem až sci-fi střihu se ukrývá to nejsilnější, co aktuálně řada MT nabídne – motor vypůjčený právě od YZF-R1 , který byl však přizpůsoben použití v naked biku – výsledkem je 165 koní na 200 kg hmotnosti, které jsou využitelné díky mohutném u točivému momentu v celém spektru otáček. Stejně špičkové jako motor jsou i další komponenty tohoto ikonického motocyklu – plně nastavitelné podvozkové komponenty KYB z velké části opět vypůjčené od YZF-R1, elektronické systémy a jízdní asistenti jako  dvoukanálové ABS, TCS, rychlořazení QSS a dokonce tempomat s rozsahem použití 50 – 180 km/h.

 

Jízdní ergonomie je dokonale vyvážená  mezi požadavky na zábavnost a manévrovatelnost a pohodlím na delších cestách . Toho je dosaženo níže a dozadu posunutými stupačkami a výše umístěnými širokými řídítky, což zaručuje přirozenou vzpřímenou pozici jezdce a dokonalé splynutí se strojem. 

Cena byla stanovena na 369.990,- Kč vč. DPH.

 

Pro model MT-10 má Yamaha připravenu  širokou paletu originálních doplňků a příslušenství, takže nebude nejmenším problémem si motorku upravit dle svého vkusu a požadavků.  Barevně se bude Yamaha MT-10 nabízet ve třech provedeních a to černé Tech Black, modré Race Blu  a speciální šedé Night Fluo s reflexně lakovanými ráfky kol.