Nové modely BMW R nineT

Nové modely BMW R nineT

Rozšířená standardní výbava, drobné změny designu a ještě větší výkon. Nové modely BMW R nineT – R nineT, R nineT Pure, R nineT Scrambler a R nineT Urban G/S. Pro nadcházející sezónu 2021 BMW Motorrad modelovou řadu R nineT komplexně zdokonalilo různými úpravami techniky a výrazně rozšířilo standardní i volitelnou výbavu.

Rozšířená standardní výbava, drobné změny designu a ještě větší výkon. Nové modely BMW R nineT – R nineT, R nineT Pure, R nineT Scrambler a R nineT Urban G/S.
Když BMW Motorrad v roce 2013 představilo model R nineT, šlo o více než jen pouhý roadster založený na myšlenkách klasického motocyklu: od samotného počátku kombinoval design klasických motocyklů a moderní technologii s vynikajícím řemeslným zpracováním a širokou škálou individualizačních prvků výbavy. Už krátce nato vznikly v rámci programu BMW Motorrad Heritage atraktivní deriváty typu R nineT: R nineT Urban G/S jako enduro s geny legendárního modelu R 80 G/S z roku 1980, model R nineT Scrambler jako pocta tomuto osobitému motocyklovému druhu pro ty, kteří milují puristický, jednoduchý a nekonformní styl, a R nineT Pure jako roadster s pouze tou nejnutnější výbavou. Pro nadcházející sezónu 2021 BMW Motorrad modelovou řadu R nineT komplexně zdokonalilo různými úpravami techniky a výrazně rozšířilo standardní i volitelnou výbavu.

 

Motor boxer, plnící emisní normu EU5, s novými hlavami válců, ještě větším točivým momentem a zdokonaleným vzhledem.
Pro použití v nových modelech R nineT prošel motor boxer technickým i vizuálním dolaďováním a nyní splňuje emisní normu EU5. Maximální výkon dosahuje 80 kW (109 k) při 7250 1/min (dříve 81 kW (110 k) při 7750 1/min), zatímco maximální točivý moment stále činí 116 Nm při 6000 1/min. Nově navržené hlavy válců zaujmou harmoničtějším přechodem z vnějšího do vnitřního žebrování, nově navrženými prvky škrticí klapky a upravenými kryty hlav. Motor je celkově mnohem přitažlivější na pohled.

Uvnitř hlav válců je umístěn účinnější systém vytvářející pro ještě lepší a čistší spalování a vyšší točivý moment víření směsi. Díky ještě strmější křivce nárůstu výkonu a točivého momentu, zejména v rozmezí od 4000 do 6000 1/min, je nyní zátah motoru citelně intenzivnější než u předchůdce.

ABS Pro včetně dynamického brzdového asistentu DBC a nová pružicí a tlumicí jednotka s progresivní charakteristikou (WAD) je nyní součástí standardní výbavy, stejně jako jízdní režimy „Rain“ a „Road“. 
I ve standardním provedení jsou modely R nineT nově vybaveny systémem ABS Pro v kombinaci s dynamickým brzdovým asistentem DBC, které společně zajišťují větší bezpečnost při brzdění, a to i v náklonech motocyklu a v obtížných situacích. Mezi standardní prvky výbavy patří nový tlumič s progresivní charakteristickou WAD poskytující větší komfort odpružení a pohodlné manuální nastavení předpětí pružiny. Součástí standardní výbavy jsou také režimy „Rain“ a „Road“.

Klasický kulatý ukazatel s novým číselníkem, LED světelnými jednotkami a USB nabíjecí port jako součást standardní výbavy. 
Standardní výbava modelů R nineT zahrnuje kulatý ukazatel s nově navrženým ciferníkem doplněným logem BMW a také kontrolkami směrových ukazatelů, které zůstávají „neviditelné“, pokud se nerozsvítí. Rovněž standardně jsou nové modely R nineT vybaveny světlometem a bílými směrovými ukazateli využívajícími LED technologie. Rozšířenou nabídku standardní výbavy nových modelů R nineT doplňuje USB nabíjecí port. 

Mnoho nových prvků výbavy – od inovativních technologií po individuální design a nová barevná provedení. 
BMW Motorrad nové modely R nineT významně zdokonalilo, a to jak technicky, tak i vizuálně. Jízdní režimy Pro s dalšími režimy „Dyna“ pro R nineT a R nineT Pure a „Dirt“ pro R nineT Scrambler a R nineT Urban G/S jsou nyní k dispozici jako nové individuálně volitelné prvky výbavy, stejně jako dynamická kontrola trakce DTC a regulace točivého momentu motoru MSR. Další novinkou je paket Comfort, který zahrnuje jízdní režimy Pro, aktivní systém pro udržování rychlosti a vyhřívané rukojeti řídítek. Novinkou na seznamu volitelné výbavy je odbočovací světlo a nový vzhled koncového tlumiče výfuku. 

Tradiční program komponentů „Option 719“ přináší obzvláště exkluzivní a vysoce kvalitní prvky výbavy pro individuální úpravu motocyklu R nineT tak, aby vyhovoval osobnímu vkusu majitele. Tato exkluzivní řada dílů nyní zahrnuje takové položky, jako jsou různá kola, pakety frézovaných dílů a v rámci nabídky BMW Motorrad Originálního příslušenství lze objednat zadní přestavbu s kratší zádí a držákem registrační značky za zadním kolem, stejně jako zadní část ve stylu tracker. Vylepšení modelové řady R nineT završují nová standardní a volitelná barevná provedení. Obzvláště zajímavou variantou je provedení „Edition 40 Years GS“ modelu R nineT Urban G/S. Tento jedinečný model, který je k dispozici pouze v omezeném počtu kusů, přijíždí u příležitosti 40. výročí řady motocyklů BMW Motorrad GS v barevném provedení připomínajícím legendární model R 100 GS.

Přednosti nových modelů R nineT:

  • Kultovní vzduchem/olejem chlazený motor typu boxer s novými hlavami válců pro další zvýšení točivého momentu ve středních otáčkách a také plnění emisní normy EU5.
  • Výkon 80 kW (109 k) při 7250 1/min (dříve 81 kW (110 k) při 7750 1/min) a točivý moment 116 Nm při 6000 1/min.
  • Hlava válců, kryty hlav motoru a díly škrticí klapky v novém designu.
  • ABS Pro s dynamickým brzdovým asistentem DBC pro ještě větší bezpečnost při brzdění v náklonu. 
  • Nová pružicí a tlumicí jednotka s progresivní charakteristikou WAD pro ještě vyváženější a pohodlnější ovládání nyní jako součást standardní výbavy
  • Manuální nastavení předpětí pružiny tlumiče prostřednictvím otočného kola jako součást standardní výbavy.
  • Jízdní režimy „Rain“ a „Road“ jako součást standardní výbavy.
  • Klasicky navržený kulatý ukazatel s novým číselníkem.
  • Bílé LED směrové ukazatele jako součást standardní výbavy.
  • LED světlomety vč. denního svícení/parkovacího osvětlení jako součást standardní výbavy.
  • USB nabíjecí port jako součást standardní výbavy.
  • Vylepšený celkový design s širší škálou exkluzivních barevných provedení.
  • Nová volitelná výbava a nové volitelné příslušenství jako továrně nabízená výbava.

PRO VÍCE INFORMACÍ NÁS NEVÁHEJTE KONTAKTOVAT