Italský  šmrnc v jedné stopě

Italský šmrnc v jedné stopě

Od letoška jsou v nabídce Motocentra BARTH motorky z koncernu Piaggio Group.

Ten zahrnuje celkem šest značek, v Pardubicích jsou k mání čtyři z nich: kromě legendární Vespy ještě Moto Guzzi, Piaggio a Aprilia.

„Největší ikonou je Vespa. To je opravdu luxusní zboží. Retro skútry této značky jsou velmi kvalitně zpracované, navíc nabídka barev a modelů je neuvěřitelně široká,“ říká šéf Motocentra Martin Blažek s tím, že Vespa je jednou z nejdynamičtěji se rozvíjejících značek skútrů v Česku.

Výrazně roste i Moto Guzzi, a to díky atraktivním modelům, jako jsou V9 Bobber, cestovní enduro V85 TT nebo V7 Stone, který je s cenovkou pod 200 tisíc asi nejzajímavější novinkou v portfoliu italské značky. Aprilia se zase zaměřuje jak na sportovně založené jezdce, tak nově i začátečníky. „Ti mohou vybírat třeba mezi supermotem SX 125 nebo endurem RX 125,“ dodává Martin Blažek.

Moto Guzzi

V9 Bobber

Má přidrzlý, trochu rošťácký vzhled a v jeho naturelu je hlavně pohodová jízda. Ale když si budete chtít zařádit, nebude se zlobit. A vy taky ne, protože ovladatelnost této mašiny je vynikající. Rychlý průjezd zatáčkami si vážně užijete, protože Bobber se hlubokého náklonu nebojí. Na druhou stranu lehce limitující je přední široká pneumatika. Celkově je to poctivá, bytelná mašina s povedenými designovými detaily.

V7 Stone

Tato mašina je základním stavebním kamenem značky – poprvé se na silnicích objevila v roce 1967. Spousta lidí na ní začínala a pro nováčky je to úžasný stroj. Nejenže je to krásná motorka, ale navíc dostupná, protože cena za ni se usadila těsně pod 200tisícovou hranicí. K tomu přidává lehkou ovladatelnost a obratnost, což oceníte hlavně v městských ulicích.

V85 TT

Nádherné cestovní enduro, které kombinuje klasický styl kultovní značky s nejmodernějším technickým vybavením. Italští konstruktéři přicházejí s novým vzduchem chlazeným dvouválcovým motorem s maximálním výkonem 80 koní a krouticím momentem 80 Nm při 5000 ot./min. K tomu má jen 208 kg, takže je to rychlá a mrštná mašina. A navíc velmi pohodlná i při delších jízdách.

Nabídka motocyklů Moto Guzzi >

Piaggio

Medley 125

Praktický skútr s rekordním úložným prostorem (pod sedlo se vejdou dvě otevřené přilby a k tomu navrch i nějaký ten nákup) a osvědčenou kombinací předního šestnáctipalcového a zadního čtrnáctipalcového kola, které lépe žehlí nerovnosti na tuzemských silnicích. Navíc je obratný, mrštný a hbitý, což je v městském provozu k nezaplacení.

Beverly Police 350

Speciální verze, kterou Piaggio vytvořilo spolu s jinou proslulou italskou značkou Police. Liší se matným černým lakem, koly s okraji ráfků, sedlem se světlemodrým dvojitým prošíváním a modrými zrcátky. Pod elegantním kabátkem se skrývá technika z běžného modelu Beverly, hlavně silný jednoválec, který utáhne i delší výlety mimo město.

Nabídka skútrů Piaggio >

Aprilia

SX 125

Základní supermoto za rozumnou cenu, které skvěle vypadá a ještě lépe jezdí. Díky jednoválcovému motoru s výkonem téměř 15 koní dokáže uhánět až 105 km/h a na okreskách je jako doma. Motor je navíc příjemně úsporný, vezme si zhruba 3,5 litru na 100 kilometrů.

RX 125

Terénní Italka pro mladé divočáky, kteří raději rychle zmizí ze silnice někam mezi stromy. Už na první pohled je zřejmé, že to bude temperamentní svezení. Tahle Aprilia prostě nijak neskrývá, že si chce zařádit. Běžný terén slupne jako malinu a statečně se rve i v náročnějších podmínkách. Jen je samozřejmě potřeba počítat s tím, že to není ostré enduro, ale univerzálnější stroj se svými limity.

Dorsoduro 900

Univerzální supermoto, díky kterému si užijete pořádnou dávku adrenalinu. Design devítistovky je osobitý a mezi ostatními mašinami nezapadne, ačkoliv už je několik let v podstatě stejný. A parádní jsou i jízdní zážitky, protože motorka neustále dává najevo, aby se do toho jezdec pořádně opřel. Dorsoduro je naprosto čitelný stroj, který si užijete na silnici i nezpevněné cestě.

Nabídka motocyklů Aprilia >

Vespa

Primavera 125

Verzi Primavera je sice padesát let, ale ani po půlstoletí její kouzlo nemizí a stále je ztělesněním touhy nejmladších jezdců. Nová Primavera přichází s dvanáctipalcovými koly s pětipaprskovým designem, která jsou největší v historii této verze – poskytují stabilitu a naprostou bezpečnost na jakémkoliv povrchu. 

GTS

Neuvěřitelně stylový vzhled, který vám rozbuší srdce. Eleganci „géteesky“ zvyšuje široka paleta barev a stylistických doplňků, mezi něž patří třeba originální umístění parkovacího světla na masce u houkačky. Model má navíc silný motor s výkonem 22 koní, kotoučové brzdy vpředu i vzadu, systémy ABS a ASR, takže se v městském provozu i za hranicemi metropole cítí jako ryba ve vodě.

Nabídka skútrů Vespa >

Využijte nyní jedinečné akce VESPA DAYS, která je časově omezena do 30. 6. 2019. Poukaz v hodnotě až 8.000 Kč čeká na Vás!