CESTUJTE PO ČR, JE TU KRÁSNĚ!

CESTUJTE PO ČR, JE TU KRÁSNĚ!

SEZÓNA 2020 NA CESTÁCH V ČESKÉ REPUBLICE

TYPY NA TRASY PO ČESKÉ REPUBLICE

Jedno víme jistě, cestování na motorkách bude letos určitě v mnoha ohledech jiné, ale to neznamená, že si ho nemůžeme užít! Ti z Vás, kteří si v roce 2020 dělali zálusk na zahraniční výpravu budou své plány muset odložit a věnovat se té naší zemičce české. Neklesejte na mysli, i u nás máme spoustu možností a míst, které rozhodně stojí za návštěvu.

VÝCHODNÍ ČECHNY

Tradiční motovýlet, který musel už projed snad každý z Pardubic a okolí je cesta k vodní nádrži Seč. Zde narazíte mimo pěkných silnic také na kempy, koupání a turistická lákadla. Oblíbená je silnice č. 340 mezi Chrudimí a Sečí. Na dvaceti kilometrech kvalitní a spíše užší asfaltky se tu mezi poli a skrze lesy střídají převážně rychlejší táhlé zatáčky, ačkoliv ani o pár pořádně utažených tu není nouze. Když sjedete dolů ke hrázi nádrže, můžete tu motorku nechat a pěšky se vydat do kopce ke zřícenině hradu Oheb. 
Pokud se Vám ještě nechce domů, doporučujeme zajet také do Třemošnice a navštívit dominantu kraje, zříceninu hradu Lichnice. O mnoho dochovalejší je potom asi o pět kilometrů dál romantický zámek Žleby, který možná poznáte jako kulisu mnoha televizních pohádek. 
Více na: https://www.motorkari.cz/cestovani/akce-predstavujeme/nejlepsi-trasy-v-cechach-20488.html?kid=18909# Copyright © Motorkari.cz

    

OKOLO PRAHY A STŘEDNÍ ČECHY

Nelze začít jinak: kousek za Mělníkem se nabízí asi neoblíbenější, byť už dost zprofanovaná, trasa v okolí Prahy, úsek silnice č. 9 Liběchov – Dubá, který asi netřeba sáhodlouze představovat. Převážně kvalitní asfalt, členitá silnice se spoustou zatáček kroucených malebným okolím, co víc si přát? A pokud by vás tahle trasa nebavila projíždět sem a tam, můžete si jí od Dubé protáhnout na Českou Lípu - v okolí je kromě vyhlášených Pekelných Dolů také zákupský zámek nebo pozoruhodný skalní hrad Sloup, jež mohou posloužit jako cíle vaší vyjížďky. S popularitou Dubé může směle soupeřit vyhlášená motorkářská trasa na jih od Prahy – úsek silnice č. 102 od Zbraslavi přes Davli a Štěchovice na Slapy. Určitě potkáte spoustu kolegů v jedné stopě, kteří míří do vyhlášené rekreační oblasti na kafe nebo k vodě. V Praze samozřejmě doporučujeme také lomy Amerika, můžete se k nim snadno dostat přes Bubovice nebo Kozolupy směrem na Mořinu. Odměnou vám bude nejen pozoruhodná přírodní podívaná, ale také členitá silnice se spoustou zatáček. Atraktivitu trasy navíc zvyšují třeba nedaleké Koněpruské jeskyně, jejichž návštěva není zejména v horkých letních dnech vůbec k zahození.
Více na: https://www.motorkari.cz/cestovani/akce-predstavujeme/nejlepsi-trasy-v-cechach-20488.html?kid=18897 Copyright © Motorkari.cz

   

SMĚR JIZERKY A JEŠTĚD

Ze Železného Brodu se můžete vydat přes Tanvald za Desnou nahoru k údolní přehradě Souš. Kvalitní asfalt úzké silničky č. 290 se vine nádhernými lesními serpentýnami až do Bílého Potoku, odkud můžete pokračovat třeba do Lázní Libverda nebo přes Raspenavu do Frýdlantu, kde za návštěvu stojí rozhodně aspoň místní zámek. Z Tanvaldu se můžete také vydat po silnici č. 14 na Jablonec nad Nisou. Cestou stojí za pozornost hlavně kamenný viadukt ve Smržovce. A když už budete v Jablonci, nezapomeňte přejet do Liberce a objet si zdejší dominantu, nepřehlédnutelný Ještěd, jehož okolí je klikatými silničkami doslova protkané. Vyjet můžete třeba z Horního Hanychova a vydat se na Hoření Paseky a Rozstání a přes Javorník, Proseč pod Ještědem a Rašovku (neobvyklá rozhledna nad restaurací) zpátky do Liberce.
Více na: https://www.motorkari.cz/cestovani/akce-predstavujeme/nejlepsi-trasy-v-cechach-20488.html?kid=18907 Copyright © Motorkari.cz

   

Typů na výlety je mnoho a mnoho, skvělé nápady a inspirace najdete na stránkách MOTORKARI.cz, odkud jsme čerpali i my. Zde najdete nepřeberné množství map, fotek, tras a diskuzí, takže je skoro nemožné si nevybrat nějaký ten typ na výlet. Nyní už stačí jen popřát mnoho bezpečně připsaných km do letošní sezóny a nezoufejte, v zahraničí si ještě najezdíte, až Vás to nebude bavit. Nyní si užijte ČESKO! 

NEZAPOMEŇ NA SERVIS PO ZIMĚ

Před první vyjížďkou se nezapomeňte ujistit, že je Vaše motorka ve stoprocentní kondici. Je nutné zkontrolovat motor, hlavně olej, pneumatiky, patřičnou pozornost věnujte také řetězu, akumulátoru... VŠE ZAJISTÍME ZA VÁS.

OBJEDNAT NA SERVIS > 

NEMÁŠ MOTORKU? PŮJČÍME TI JI.

Půjčujeme motocykly a skútry značek BMW, YAMAHA, Aprilia, Moto Guzzi, Vespa, Piaggio a Ducati za cenu již od 690 Kč/den. Aktuálně máme v nabídce 20 motorek rozdělených do pěti kategorií od skútrů až po velká cestovní endura... TAK KTEROU SI VYBEREŠ?

REZERVACE MOTOCYKLU ONLINE >

Lukáš Blažek

Lukáš Blažek

koordinátor půjčovny motocyklů

lukas.blazek@motocentrum-barth.cz